Store Subscribe

Truck Owners and Drivers Association

Lastbil Ägare och Förare Förening av Sverige

På Svenska Åkeri- och Förare Föreningen (SÅFF) är vårt uppdrag att försvara intressena hos åkeriägare och förare genom att adressera de unika utmaningar som vår bransch står inför. Vi är dedikerade till att skapa en hållbar, konkurrenskraftig och säker miljö för alla intressenter, med förarnas välbefinnande som vår högsta prioritet.

Vi åtar oss att främja rättvisa arbetsvillkor genom att säkerställa att våra förare får rättvisa löner, omfattande förmåner och förbättrade arbetsförhållanden, med erkännande av deras avgörande roll i branschens framgång. Vi arbetar också för att främja miljömässig hållbarhet genom att stödja och vägleda våra medlemmar i övergången till lågemissions- och nollutsläppslastbilar, i linje med Sveriges ambitiösa klimatmål, samtidigt som vi lindrar ekonomiska och logistiska utmaningar.

För att navigera stadsaccess och regelverksefterlevnad, samarbetar vi med stadsplanerare och regelverkande myndigheter för att hantera accessbegränsningar och säkerställa smidig efterlevnad av nationella och EU-omfattande regler, vilket minskar den administrativa bördan för våra medlemmar. Vi förespråkar kontinuerlig investering i vägunderhåll, logistikhubbar och tillräckliga parkerings- och vilofaciliteter, särskilt i avlägsna områden, och säkerställer att våra medlemmar är utrustade för Sveriges hårda vinterförhållanden.

För att främja teknologisk utveckling, tillhandahåller vi resurser och stöd för att anta avancerade teknologier, vilket säkerställer att alla medlemmar, oavsett storlek, kan dra nytta av effektivitetsvinster utan orimlig ekonomisk belastning. Vi arbetar för att främja konkurrensrättvisa genom att hantera de ekonomiska påfrestningarna från grannländer och förespråkar rättvis konkurrenspolitik som skyddar svenska åkeriföretags intressen.

För att navigera logistik efter Brexit, erbjuder vi vägledning och stöd för att anpassa sig till de nya handels- och logistikrealiteterna efter Brexit, och säkerställer minimal störning av våra medlemmars verksamhet.

Vår vision är en blomstrande svensk åkeribransch där förare respekteras och värderas, och där åkeriägare kan verka hållbart och konkurrenskraftigt. Tillsammans strävar vi efter att driva branschen framåt med innovation, rättvisa och orubbligt stöd för våra förare.

Scroll to Top